OS-tävlingar info

Här kan du läsa om tävlingar 2023, följa resultat och sammanställning av Årets golfare mm. Tävlingsprogrammet i sin helhet finns att hämta som PDF-dokument nedan. Det finns också möjlighet att spela 9-hålstävling på måndagar då det spelas individuella tävlingar. Välj 9 klass vid anmälan.

Klassindelning i Orustseniorernas individuella tävlingar enligt hcp:

Klass A   0 - 20,6  Herrar
    0 - 21,4  Damer
     
Klass B  20,7 - 28,0  Herrar
   21,5 - 29,1  Damer
     
Klass C  28,1 - 54 Herrar
   29,2 - 54 Damer


Lagtävlingar avgörs i en klass. 

Anmälan till tävling skall göras före kl 12.00 på fredag via Mingolf eller terminalen i receptionen. Vill man ha sen resp. tidig start är det bra att ange detta tydligt.

Herrar (oavsett ålder) väljer spel från gul eller röd tee, damer (oavsett ålder) väljer spel från röd eller orange tee vid tävlingsanmälan. Efter gjord lottning kan detta inte ändras.

Eclectic gäller alla individuella OS-tävlingar och fortsätter i år med rulland/löpande/running eclectic. Den tee som valts gäller för hela säsongen. Det är tillåtet att spela en OS-tävling från annan tee men då går det inte att notera resultatet på eclectic-tavlan.

Deltagare som är i behov av golfbil och har läkarintyg, måste beställa bil hos kansliet innan tävlingen lottas.

Avanmälan efter lottning görs via SMS till den som står som tävlingsledare för tävlingen eller till kansliet. Observera att om avanmälan görs efter att tävlingen lottats, måste anmälningsavgiften betalas vid första bästa tillfälle. Swisha till 1233187655 eller lägg avgiften, med datum och namn, i ett kuvert och lämna till kansliet.

Årets golfare spelas i fyra klasser (A, B, C samt 9-hål). Spelare som spelat i flera klasser kommer att räknas tillhöra den klass som mest placeringspoäng erhållits i (placeringspoäng från andra klasser kommer att flyttas över vid säsongsslut).